Kaasplanken
Kazen moeten na productie geruime tijd rijpen. Dat gebeurt in kaaspakhuizen of kaasboerderijen. Hier liggen de kazen op speciale kaasplanken. Wij hebben decennialange ervaring in de productie van deze kaasplanken voor zowel kaasfabrieken als commerciƫle opslag.
Uitvoeringen
Kaasplanken worden gemaakt van speciaal geselecteerd, Noord-Europees vurenhout. Voor diverse uitvoeringen kaasplanken kunnen wij het hout op alle gewenste manieren bewerken. Zo kunnen wij schuine hoeken aanbrengen en velling frezen op kopse kanten en langszijde. Op deze manier maken wij kaasplanken in diverse uitvoeringen.
Technische aspecten
- Desgewenst worden harsgangen verwijderd en voorzien van enkel vurenhouten schuit, gestopt met vulpasta die niet is gebaseerd op olie of toxische stoffen
- Verlijming vindt plaats onder DIN EN 204-D4
“Cheese boards food safety EU Regulations”
- Onze kaasplanken zijn voedselveilig
- Hebben een lange levensduur
- Vormen een belangrijk onderdeel van de totaal receptuur van het eindproduct kaas