Wat doet Lamico

Ons bedrijf is één van de grootste lijmhoutproducenten van Europa. Wij produceren in onze eigen fabriek lijmhout panelen die gemaakt zijn van vuren-, grenen. De panelen worden bijvoorbeeld in de kaasindustrie als kaasplanken gebruikt. Onze producten worden op een duurzame manier geproduceerd. Het hout wat wij gebruiken is verantwoord, omdat het uit duurzame bosgebieden wordt gehaald. Lamico produceert voor de zakelijke markt. Wij leveren aan de meubelindustrie, bouwmarkten, houthandel- en verwerkers en kaasindustrie. Het produceren van kaasplanken is één van onze specialiteiten.

Onze productie van kaasplanken

Na de productie van kazen moeten deze nog lange tijd rijpen in een kaaspakhuis of kaasboerderijen. De kazen worden dan op speciale kaasplanken gelegd. Wij hebben al tientallen jaren ervaring op het gebied van de productie van deze planken. Onze kaasplanken worden gemaakt van speciaal geselecteerd Noord-Europees vurenhout. Het hout wordt geheel naar uw wens bewerkt. Wij kunnen onder andere schuine hoeken aanbrengen en velling frezen op kopse kanten en aan de lange zijkanten. Zo krijgt u op deze manier unieke planken. Lamico produceert onder andere voor kaasfabrieken, maar ook voor commerciële opslag.

Lamico

Kaasplanken

Duurzaamheid staat bovenaan

Al onze kaasplanken worden op een verantwoorde wijze geproduceerd. Wij maken natuurlijke producten. Bewust omgaan met het milieu is ook een van de speerpunten van Lamico. Het is voor ons vanzelfsprekend dat de natuur ook onze zorg is en daar gaan wij dus ook zeer bewust mee om. Al onze producten worden daarom van een milieuvriendelijke en duurzame grondstof gemaakt. Daar wordt bij de inkoop van onze grondstoffen al rekening mee gehouden. Onze lijmhouten panelen zijn dus ook volledig recyclebaar. Wij hebben geïnvesteerd in het behalen van internationaal erkende certificaten, namelijk het FSC en PEFC certificaat.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de productie van kaasplanken bij ons bedrijf? Neem dan gerust contact op met Lamico in Winschoten. Wij zijn te bereik via 0597-471740 en via de e-mail op info@lamico.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en kunnen u verder informeren over onze productie van kaasplanken.

Kaasplanken